dit digitale dagboek is een reisverslag van familie de Wit in de USA. Hoop dat jullie zullen genieten van onze belevenissen.

vrijdag 8 juli 2011

dag 2 in New York

Vandaag naar het zuiden van Manhattan geweest. Ground Zero en omgeving. Indrukwekkend!!!
Op ground zero verrijzen wederom 2 gigantische bouwwerken. In de hele omgeving voel je 11 september nog wel. In St Paul's chapel is nu een soort 11 september museum geworden. Hier werden na de ramp alle hulpverleners opgevangen. In battery park staat de grote koperen wereld bol, deze stond in het WTC en is gehavend als monument in Battery park geplaatst. Deze wereldbol staat voor de wereldvrede. Daarna met de ferry naar StatenIsland en weer terug gevaren. Je hebt dan mooi zicht op de skyline van New York en op het vrijheidsbeeld. Daarna is het gaan regenen om niet meer op te houden. Op de bus weer wat noordelijk gegaan. De meiden hebben nog lekker geshopt bij een supergrote Levi'swinkel. Als afsluiter lekker gegeten in een gezellig eetcafe.

3 opmerkingen:

  1. Hier is ook alles nat. Dus jullie hebben zeker niets gemist. Nog een ING café gezien? Moet iets zeer speciaals zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ground Zero moet wel een gevoel van emotie oproepen.Wij hadden dat ook in Conville dat grote Americaanse kerkhof in Normandie 11 September is dan heel dicht bij denk ik.Het is nog maar het begin van de reis maar wij merken wel dat jullie volop genieten
    Gr Drik en Tiny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier schijnt de zon inmiddels weer. Is dat ook weer zo in de Big Apple? Op naar Brooklyn Bridge, Broadway etc.? Pas maar op je credit card met die meiden en al die grote shopping malls!

    BeantwoordenVerwijderen