dit digitale dagboek is een reisverslag van familie de Wit in de USA. Hoop dat jullie zullen genieten van onze belevenissen.

zaterdag 16 juli 2011

Bryce Canyon

Gisteren zijn we vertrokken van Grand Canyon naar Bryce Canyon, een rit"je"van dik 5 uur. Alles is groot in Amerika. De afstanden, het eten, het drinken enz. enz. enz. We komen door het land van de Navaho indianen, droog en kaal, een grote prairie met alleen prairiegras, geen boom, of struik te bekennen. Af en toe kom je door een dorp, eigenlijk noemen ze het zelfs een city. Maar het is een samenraapsel van caravans, stacaravans en hutjes in de middle of nowhere. Daar in de buurt staan aan de weg kraampjes waar spullen worden verkocht door Navaho gemaakt. Volgens ons allemaal armoe.
Tegen de tijd dat we in Bryce aankwamen werd het allemaal weer groener en lieflijker, de huizen werden mooier, meer geld hier dus.
We zitten in een heel leuk hotel in Bryce City, opgezet door Ruby rond 1920. Nu is het een soort klein imperiumpje, hotel, restaurant, shops, rodeo, paardrijden van alles en nog wat.
Meteen hebben we al een voorproefje genomen van de Canyon. Prachtig. Rood en wit gesteente die de meest vreemdsoortige vormen hebben gekregen door de miljoenen jaren heen. Onvoorstelbaar hoe het zo gevormd is. 's avonds hebben we lekker gegeten in Ruby's inn. Een buffet met allerlei soorten salades, vlees, vis, ijs en cakes voor $17,= dat is nog geen € 14,= en je kon zo vaak gaan als je wilde "een aanrader" Ook de dame die ons bediende was supervriendelijk, trouwens dit is bijna overal zo, in de shops, restaurantjes eigenlijk overal, Amerikanen zijn ontzettend servicegericht. Vandaag hebben we een prachtige wandeling in Bryce gemaakt. De Queens trail en de Navajo loop gecombineerd. Prachtig!!! Worlds best 3 mile hike (Wendy je hebt gelijk Bryce is echt onvoorstelbaar mooi)
We merken dat zo met z'n viertjes weg zijn en samen dingen doen en tijd voor elkaar hebben ons erg goed doet. Dan merk je pas dat je een druk leven hebt, wij beiden een drukke baan, de meiden school, studeren, sporten, sociaal leven enz. Echt weer eens tijd voor elkaar, we lachen en kletsen wat af.
Over sociale contacten gesproken: al onze mobieltjes hebben geen bereik. Waarschijnlijk zal dit nog wel een weekje zijn, in de parken is er gewoon geen mobiel telefoonverkeer mogelijk.
Als iemand ons moet bereiken, kun je via het blog proberen, dat openen we elke dag wel even, we hopen in de volgende hotels net zo goed internetbereik te hebben als hier bij Ruby's.



4 opmerkingen:

  1. Wat een prachtiche kleur rood ,haast onvoorstelbaar Fijn dat jullie zo genieten van de natuur en van elkaar Ik denk dat het verschil van drukte tussen de stad en daar waar jullie nu zijn enorm is zo ook het verschil tussen arm en rijk .
    Hier gaat alles goed Marijn en zijn gezinnnetje gaan woensdag met vakantie en Hans met zij n gezin is zaterdag morgen vertrokken Het wordt rustig in Oosterhout. Veel liefs XXXX van de oudjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een overweldigende natuur! Mooie foto's! Prachtige kleuren. Ik denk dat je je daar erg klein voelt. Moet ook een unieke ervaring zijn om uren te rijden door "het niets" (de prairie). Een enorme tegenstelling met het altijd drukke Nederland, altijd wel een geluid, een ander mens, een auto. Geniet van elkaar en van de overweldigende indrukken die jullie opdoen!
    Groeten uit Haarlem.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hé, de boom staat er ook nog! Geweldig daar he? Geniet ervan! Groetjes xx Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Enne laat die telefoon maar gewoon uit!

    BeantwoordenVerwijderen